Krabben, jeuken, krabben, jeuken, krabben,...

En nog meer krabben en jeuken en krabben, krabben, krabben! Wie wil er een muggenbeet? We hebben er massa's op overschot!
Tussenstand van de muggenbeten momenteel:

Stefanie: 90
Debby: 45
Emilie: 106 (onderweg ergens de tel kwijt geraakt)
Liesbet: 114, nog steeds aan het winnen...

We moeten er ons stilletjes aan bij gaan neerleggen dat geen enkel product nog helpt. De muggen zijn immuun voor alles. Helaas pindakaas voor ons, ooit zullen onze benen er terug normaal uitzien. Hopen we althans..

Vandaag zijn we weer in een nieuwe stageweek gevlogen, alles loopt vlot bij iedereen! Ook vorige week ging goed.
Het contact met de kinderen en de mentoren verloopt al veel beter dan in het begin. Wij beginnen te wennen aan hun taaltje en zij aan dat van ons.
Liesbet en Emilie worden nog steeds raar aangekeken, maar dit is omdat ze de eerste buitenlandse stagiaires zijn in de school.
Stefanie en Debby krijgen elke dag wel zoetigheden waardoor onze maag wel eens gek kan doen.
Nice to know:
Wist je dat België een plekje is in Nederland?
Wist je dat lopen hier stappen is?
Wist je dat als een kleuter tegen je zegt: "Juf ik wil poepen!", dat dit doodnormaal is? (Poepen = grote boodschap doen..)
Wist je dat een speeltuin een dierentuin kan zijn? (Padden, kikkers, leguanen, salamanders,... allemaal aanwezig!)

Ook de kleutertjes van hier kunnen gekke dingen zeggen en vragen:
Liesbet kreeg de vraag of ze ook baby's had.
Debby kreeg de vraag waarom ze zo wit zag en zoveel broebels heeft ( = muggenbeten)
Stefanie kreeg te horen dat ze toch maar een vreemde haarkleur heeft, zoiets bestaat toch helemaal niet?
Emilie werd "uitgelachen" door haar kleuters omdat ze zoveel muggensteken heeft.

Al onze mentoren kijken zeer hard uit naar de onze samenwerking, ze staan open om nieuwe dingen te leren van ons en wij ook van hun.
Vandaag was het 'versjesdag' en hebben we allemaal een versje aangeleerd.
Vrijdag hebben ze in de school van Stefanie en Debby 's morgens met de hele school zelfs een minuut stilte gehouden voor België.. Toen kregen we toch wel een krop in de keel maar we vonden het wel knap dat onze school dat heeft gedaan.

Afgelopen weekend hebben we ons 2de verjaardagsfeestje gehad. Deze keer was het een Belgisch verjaardagsfeestje. Joke (is een studente van het lageronderwijs in Groep T en staat met Debby en Stefanie op de Flu-school) was zondag jarig. Zaterdag had ze ons bij haar thuis uitgenodigd (Joke is hier samen met Britt, ook studente van Groep T en in de Flu). Ook hadden Joke en Britt nog 4 andere Belgische meisjes uitgenodigd, zij zijn van de HUBrussel en staan ook in de Flu.
Het was een gezellige avond! Eerst hebben we gezellig spaghetti gegeten, nog een goed dessert gekregen en dan zijn we naar de Zsa Zsa Zsu geweest. (Jammer werd de jarige Joke ziek en is ze zelf niet kunnen meegaan...)
Zsa Zsa Zsu is een discotheek in Suriname. We moesten eerst door een dedector die je scande en de inkom was 15 SRD ( = €3,5). De muziek was in begin best wel oké, veel dansmuziek. Nadien had de muziek ook zijne beste tijd gehad en tegen half 5 hebben we een taxi gebeld om ons naar huis te brengen.
's Avonds is het volledig afgeraden om nog met de fiets of te voet op straat te zijn. De mensen waarschuwden ons hiervoor, dan komen de zwervers blijkbaar tevoorschijn en die zijn niet al te lief.. Zeker niet als je blank bent!
Maar toen we in de taxi zaten, merkte we nog een reden op waarom we niet met de fiets mogen 's avonds. Namenlijk: zwerfhonden. Toen we onze straat inreden stond er een troep honden in het midden van de baan. Ongeveer een 15-tal. Ze begonnen gelijk zot achter de auto aan te lopen en te blaffen. Als je daar als fietser door moest, werd je sowieso aangevallen.

Stefanie is onlangs tijdens een fietstochtje al achtervolgd geweest door een blaffende/grommende enge hond! Haar hart vloog er bijna uit van de schrik, alsook dat van Emilie en Liesbet! Zo snel hebben we nog nooit gefietst...

Zondag hebben we het hele huis proper gemaakt! Allemaal in actie om het hier terug te laten blinken. Meer zullen we hier niet over vertellen voordat onze ouders willen dat we in België ook gaan kuisen ;-)
Het zelf koken lukt steeds beter en beter. Af en toe loopt het nog een beetje mis... We kregen het geniale idee om pannenkoeken te bakken. Emilie en Stefanie gingen naar de winkel en kochten alles wat we nodig hadden. Emilie ontfermde zich over het deeg. Maar het bakken zelf lukte niet zo goed, na enkele pannenkoeken gaven we het op. Stefanie vroeg zich bij het opruimen af waarom we zoveel eieren hadden meegebracht.. Oeps, dat waren dus pannenkoeken zonder eieren! Gelukkig werd het 2de deel van het deeg vele beter, met eieren! We hebben dan ook wat pannenkoeken gegeven aan onze lieve huisbazen!
Ook hebben we ondervonden dat bevroren steak niet zo slim is om te bakken, we hebben veel mogen kauwen, zo taai... ;-)

Ziezo, wie nog enkele tips en tricks heeft om muggenbeten te verminderen of de muggen te verjagen: 1 adres! (En voor wie ons adres wil, laat maar weten ;-) Post is wel laaaaang onderweg blijkbaar...)


Stinkende groetjes en tot snel!
Lies - Ems - Stef - Teddy (voor de vrienden..)

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer