Het leven zoals het is...

Kunnen we jullie jaloers maken als we "Zon - zonnecrème - 30 graden - palmbomen en veel plezier" zeggen? Mooi zo! Maar vermits we eerlijke meisjes zijn, vertellen we er ook bij: "muggensteken - nachtlawaai - niets kunnen doen door de hitte - ventilators op volle toeren en weinig slaap". Voor wat, hoort wat zeker?

Vorige week zijn we samen met Robert fietsen gaan huren. Wel even aanpassen om links te rijden maar momenteel hebben we nog geen ongelukken gehad :-)
Samen met Robert hebben we een stadswandeling gemaakt door de binnenstad Paramaribo. Mooie stad! Maar ook super warm.. Emilie en Stefanie waren goed verbrand op hun rug. Wat vooral opviel, was dat er op een bepaald moment een Joodse synagoge stond en vlak daarnaast een Moskee. Vreemd om te zien, maar het waren wel mooie gebouwen.

Vrijdag hadden Stefanie en Debby nog een observatiedag gehad op de Flu-school. Alle leerkrachten zijn echt super vriendelijk. Debby staat bij de 5 - jarigen en Stefanie bij de 4 - jarigen. Er zitten zo'n 30-tal kleuters in elke klas, handen vol dus!
's Avonds hadden we het super warm en zijn we een pot ijs bij de Chinees gaan halen (chinees = gewone winkel)

Zaterdag vertokken we samen met Marijke naar de winkels, met de bus. Wat een belevenis! De busjes kan je qua grootte vergelijken met een volkswagen busje (voor zover onze kennis over voertuigen nog klopt). Er kunnen ongeveer een 20-tal mensen in de bus. Overal waar een plaatsje is, staat een stoel (al dan niet eentje dat je moet openklappen). Zelfs op het gangpad kan je zitten op zo'n stoeltje. Het nadeel is dan als er iemand moet uitstappen, er veel mensen moeten opstaan om die door te laten. De bus is wel goedkoop, je betaalt 1,25 SRD, het maakt niet uit hoe lang je er dan op zit. (Om de prijs in euro te weten moet je delen door 4, dan heb je ongeveer de juiste prijs)
Eenmaal in de winkelstraat hebben we enkele winkeltjes gedaan. Veel chinezen met goedkope kleren.
Nadien hebben we ook de markt bezocht, we kwamen er in shock (of je het ook schrijft) buiten! Je zag zo hoe ze de vis en de kip klaar maakten.. Brr! Er waren zelfs nog levende kippen, daarvan kon je dus zeggen dat je ze een half uurtje later in een zakske kon meekrijgen om te eten.. Daar gaan we dus niet meer heen.

In de namiddag hebben we in de zon gelegen, heerlijk! En 's avonds hadden we ons eerste feestje. Marijke en Harold (onze huisbazen) namen ons mee naar een verjaardagsfeestje. Marijke is de tante van het jarige meisje. Maar wat koop je nu voor een 22 jarig meisje dat je niet kent? Gelukkig kwamen we in de voormiddag een mooi horloge tegen en hebben we die gekocht.
We gingen met de auto naar het feestje, met z'n 4 op de achterbank. In België kan je hiervoor een boete krijgen, maar hier dus niet. Gordels op de achterbank is ook al niet verplicht.
Toen we op het feestje aankwamen, was er een fanfare die vrolijke muziek speelde! Echt fijn om naar te luisteren. De meisjes van hier stonden goed met hun gat te shaken. We kregen ook nog eten (pikant!) en drinken. Liesbet en Stefanie hebben het "Parbobier" al eens getest en zijn toch wat geteleurgesteld... Ook de whisky was ook maar een platte boel. Ofwel zat er te veel ijs in...
Tegen half 2 konden we ons bed in.
Zondag wouden we uitslapen, ook al stak de hond van de huisbazen hier een stokje voor...

Morgen terug stage, spannend! We houden jullie op de hoogte...

Zonnige groetjes!

Ps: even een tussenstand van de muggenbeten
Emilie: 4
Stefanie: 7
Debby: 10
Liesbet: 29, we hebben een winnaar!

Reacties 1

NY 12-03-2012 19:49

Hey dames, jaloers kunnen jullie ons niet maken ,of toch maar een beetje ,we hadden hier vandaag ook zon ,en die wordt ons de ganse week beloofd ,maar zonnecreme hebben we nog niet nodig want we hebben maar de helft aantal graden van jullie. Tof te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben ,volhouden zo !!!
Zonnige groeten uit Elewijt.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer