Aangekomen en gedoopt!

Goeiedag! (Want "hallo" is onbeleefd...)

Gisteren was het de dag, vertrekken naar Paramaribo! Sommige wekkers gingen in't midden van de nacht af om richting Schiphol te gaan. Eenmaal daar aangekomen was het nog puzzelen om toch maar de extra bijslag te vermijden. Helaas is dit niet gelukt bij elke valies en we denken dan niet aan Debby ;-)
Na traantjes en veel geknuffel, gingen we naar ons vliegtuig. Bagagecontrole verliep vlot, geen drugs of wapens gevonden!

Om 12u40 gingen we de lucht in, spannend hoor! Onze oren protesteerden, maar willen of niet: ze moesten mee! Eenmaal, in de lucht konden we films kijken en muziek beluisteren. We kregen 2x eten en 1x een vieruurtje (een movie snack!). Niet alles was even lekker.. Vermits we geen vlieghelden zijn, was de turbulentie onderweg wel even spannend. De wind zat goed want onze vlucht was een uur sneller gedaan!
Toen we in Paramaribo aankwamen hadden we...regen! En nog meer regen, heel veel regen! Onze contactpersoon, Robert, stond ons op te wachten. Hij kwam ons halen + nog 2 andere studentes van onze school. Zijn auto alleen was uiteraard te klein voor 6 meisjes + veel valiezen dus zijn zoon was daar ook met een pick up. We voelden ons al snel thuis toen "Gotye" uit de radio kwam. Ook Coldplay volgde, dus dat was al oké! Na een uurtje in de auto (weer even wennen, auto's rijden links en zijn soms gevaarlijk..) kwamen we aan bij ons huisje. Onze huisbazen zijn super vriendelijk en hadden zelf nog eten gemaakt voor ons. Stefanie en Debby liggen samen om 1 kamer, Liesbet en Emilie hebben elk een eigen kamer.
Het ziet er allemaal goed uit, enkel sommige dingen gaan we nog eens met schuurmiddel onder handen nemen. Om 22u konden we nog naar de winkel gaan. Alle winkels blijven hier lang open, zeker de supermarkten. Die worden uitgebaad door Chinezen en zijn eigenlijk concurrenten van elkaar. Dus blijven die allemaal zo lang mogelijk open om de beste te zijn... Tegen 23u gingen we naar bed (3u in België, lange dag gehad dus!)

Na een nachtje slapen (met veel straatlawaai, vogels, zoemende ventilators en warmte) werden we wakker in ons muskietennet (huisbazen hebben dit gekocht voor ons! De muggen zie je zo vliegen...). Robert kwam ons halen om 08u10, maar was er uiteindelijk tegen 08u30. We gingen ons aanmelden bij de dienst 'vreemdelingenzaken', nu zijn we dus echt een bende vreemdelingen. Nadien zijn we een sim-kaart gaan komen voor de gsm. Iedereen zijn gewone nummer doet het nog en kan smsjes sturen naar België, behalve Stefanie. Haar gsm had het al begeven in Nederland! Maar nu heeft iedereen ook een Surinaamse nummer, indien je dit graag wilt hebben kan je het ons best persoonlijk vragen ;-)
Nadien gingen we naar de Flu-school (Stageschool van Debby en Stefanie), daar was het vandaag groot feest! Morgen is het een nationale feestdag, de Holli Phagwa. En vandaag vierden ze dit op school. Een kleurrijk, geurrijk, poederrijk en plezierrijk feest! Alle kinderen kinderen mochten met kleurrijk poeder gooien op elkaar. Er was een DJ (met muziek dat we kenden) dus ambience was er zeker! Zelfs de regen kon geen roet in het eten gooien.

Nadien keerden we, te voet, terug naar ons huis. Helaas hebben we eerst de verkeerde weg genomen en konden we terug keren. Alle auto's claxoneerden op ons. Maar wat wil je als je 4 blanke knappe meisjes ziet besmeurd met poeder? Je zou voor minder eens toeteren ;-)
We zijn snel wat pasta gaan halen en hebben een geimproviseerde kaassaus gemaakt. Nu is Liesbet goed de afwas aan het doen, Debby aan het skypen, Stefanie typt dit bericht en Emilie checkt op schrijffouten. Wat een team!

Zo meteen gaan we met onze lieve bovenbuurvrouw a.k.a. huisbazin naar de winkel! We gaan ook proberen om nog foto's online te zetten, maar de internetverbinding is niet zo optimaal... (Om maar niet te zeggen dat Stefanie haar internet helemaal niet werkt, behalve skype...)

Groetjes met kleurpoeder en muggensteken van ons alle 4! (Die de vermoeiheid goed voelen. Jetlag?)

Ps: oohja, we hebben al een kikker in onze keuken gevonden! Emilie is zeer blij met dit bezoek...

Reacties 2

Birgit 08-03-2012 17:37

Hey meiden ik ben zo blij dat jullie goed zijn aangekomen. Vandaag schijnt het zonnetje hier ook goed, bedankt om de zon al even naar hier te sturen. We genieten er met volle teugen van !

Groetjes van het nichtje van Debby

Niels 27-03-2012 21:46

Héhé, tofkes! Amuseer jullie, geniet van de bijzondere ervaring. En wees voorzichtig!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer